UNRWA: Gazze kentinden güneye göç etmenin maliyeti 3 bin 180 dolar

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze kentinden Gazze Şeridi'nin güneyine göç etmenin maliyetinin 3 bin180 dolar olduğunu belirtti.

UNRWA, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail’in yoğun askeri operasyonları altındaki Gazze kentinden göç etmenin maliyeti 3 bin 180 doları buluyor. Ulaşım masrafı 1000 dolar, bir aile çadırı satın almak 2000 dolar ve çadırın kurulacağı araziyi kiralamak 180 dolar tutuyor." ifadesine yer verdi.

Bu durumun "İsrail’in ablukası nedeniyle yaklaşık 7 aydır yakıt kıtlığı yaşanması ve UNRWA’ya ait sığınma merkezlerine yapılan yardımların engellenmesi" nedeniyle yaşandığına işaret edilen açıklamada, "Zaten alanlar aşırı kalabalık ve savaşın neredeyse iki yılı geride bırakmasının ardından çadır kuracak yer bulmak zorlaştı. Ayrıca Gazze’deki Filistinliler hiçbir şekilde gelir elde edemiyor." denildi.

İsrail ordusu, son haftalarda Filistinlileri güneye göçe zorlamayı amaçlayan bir politika çerçevesinde Gazze kentindeki konut kulelerini ve apartmanları yoğun şekilde bombalıyor.

Filistin Haberleri

İşgalciler, Batı Şeria'da çiftçilere ve yabancı aktivistlere saldırdı
1000 gündür süren soykırım Gazze’de belediye hizmetlerini çöküşün eşiğine getirdi
Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor
1000 gündür süren soykırımda 265 gazeteci soykırımı belgelemenin bedelini canıyla ödedi
Eski BM Raportörü Lynk, Batılı güçlerin Gazze'deki soykırımı durdurmamayı tercih ettiğini söyledi