UNICEF: Gazze'deki durum "insan eliyle" oluşturulan bir felakettir

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'deki açlığın yaygınlaştığını, buradaki durumun "insan eliyle" oluşturulan bir felaket olduğunu belirterek, "Artık yeter!" mesajını verdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), X sosyal medya hesabından Gazze'deki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

"ARTIK YETER!"

Açıklamada, Gazze'de açlık nedeniyle çocuklar ve yetişkinlerin hayatını kaybettiği belirtilirken, "Çocuklar arasında görülen ölümcül düzeydeki yetersiz beslenme, felaket boyutlarına ulaşıyor. Gıda tehlikeli biçimde yetersiz, temiz su ise acil eşik seviyesinin altına düşmüş durumda." uyarısı yapıldı.

İnsani yardıma erişimin son derece kısıtlı olduğu ve ciddi güvenlik riskleri barındırdığına dikkatin çekildiği açıklamada, "Bu, insan eliyle ortaya çıkan bir felakettir. Artık yeter!" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, BM'nin ihtiyaç sahibi ailelere her türlü yardımı geniş çapta ulaştırmasına izin verilmesi gerektiği kaydedildi.

Filistin Haberleri

İşgalciler, Batı Şeria'da çiftçilere ve yabancı aktivistlere saldırdı
1000 gündür süren soykırım Gazze’de belediye hizmetlerini çöküşün eşiğine getirdi
Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor
1000 gündür süren soykırımda 265 gazeteci soykırımı belgelemenin bedelini canıyla ödedi
Eski BM Raportörü Lynk, Batılı güçlerin Gazze'deki soykırımı durdurmamayı tercih ettiğini söyledi