Umre için konulan aşı şartı kaldırıldı

Suudi Arabistan, Umre ibadetini yerine getirmek isteyen ziyaretçiler için uyguladığı menenjit aşısı zorunluluğunu kaldırdı. Karar, birçok ülkeden gelen tepkilerin ardından alındı.

Daha önce, Umre vizesi alabilmek için menenjit aşısı yaptırılması şart koşuluyordu. Ancak Suudi yetkililer, yeni düzenlemeyle birlikte bu zorunluluğun artık geçerli olmadığını duyurdu.

Bu karar, özellikle Umre ziyaretine gitmeyi planlayan kişiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Aşı zorunluluğunun kaldırılması, seyahat sürecini kolaylaştırırken, Umre’ye olan talebin de artmasına katkı sağlayabilir.

Sağlık otoriteleri ise hac ve umre dönemlerinde halk sağlığını korumak adına aşılanmanın hâlâ önemli olduğunu vurgulamaya devam ediyor.

Gündem Haberleri

Irkçı provokatör Murat Kaftar tutuklandı
İmamoğlu soruşturmasında tahliye edilen 10 kişiye tutuklama
Bahis soruşturmasında yeni dalga: 46 gözaltı kararı
Irkçı-Provokatör “Kaftar” gözaltına alındı, ucube heykel salondan kaldırıldı
Müslümanların değerlerini hedef almak bu kadar kolay mı?