Ümmet tasavvuruna ulusalcı itiraz

Müslümanlar için ümmet, sadece siyasal bir aidiyet veya birliktelik değil; İslam’ın kardeşlik ruhunu ve dayanışmasını tesis eden bir çerçevedir.

M. HASİP YOKUŞ / HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz hafta sonu, İttihad-ul Ulema öncülüğünde Diyarbakır’da “İslami Kimliğimiz Üzerine Kurgulanan İdeolojik Girişimler” temasıyla 10. Âlimler Buluşması gerçekleştirildi. Buluşma, günümüz Müslüman toplumlarının karşı karşıya olduğu ideolojik krizleri ve bu krizlerin arkasındaki fikrî saldırıları masaya yatırması bakımından oldukça önemliydi.

Ümmet coğrafyasının farklı ülkelerinden kıymetli âlimlerin ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, önemli konu ve başlıklar ele alındı. Aynı zamanda, sonuç bildirgesinde yer alan: “Âlimler, peygamberlerin varisleridir. Bu veraset; tebliğ ve irşadın ötesinde, inancı sapmalardan ve ahlaki yozlaşmadan korumak, ümmeti dinî ve dünyevî maslahatına yönlendirmek gibi sorumlulukları da kapsar.” Tespiti son derece önemlidir.

Yazının Devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

Modernizmin esaretinden vahyin özgürlüğüne
"Ortadoğu’da suçlu yine Müslüman Kardeşler oldu!"
Aile, kadın ve cinsiyeti hedef alan tüm girişimler terördür!
ABD ve İsrail’in Suriye hesaplarında farklı görünen ortaklık
Papa ve zorunlu değerler ittifakı arayışı