Uludere Pilotları Göz Hapsinde

Uludere’de bombalamayı yapan F-16 pilotlarının, üslerinde gözetim altında tutuldukları iddia edildi.

Uludere’de 34 köylünün yaşamını yitirdiği bombalamayı yapan F-16 pilotlarının Genelkurmay tarafından gözetim altında tutulduğu, Karargâh’ın dışına çıkarılmadığı iddia edildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, dünkü köşesinde bu iddiayı gündeme getirdi. Küçükşahin, Ankara’daki kaynaklarına dayandırdığı yazısında şunları yazdı: “Uludere’deki bombalama faciasının hangi istihbarat kaynağının hatası olduğu sorularını da sorgulamadım değil; ama ‘geçiştirildi’ desem yeri. ‘Bu bombalamadan sivil otoritenin önceden haberi var mıydı?’ sorusunun aynı şekilde belirsizliğe bırakılmasını da ilginç bulabiliriz.”

“Konuyla ilgili soruşturma/inceleme süreci devam ettiği için hani bazı konulara açık yanıtlar verilememiş olabilir” diyen Küçükşahin, devamla şunları dile getirdi: “Ama bana gelen bir başka bilgi var ki teyit edecek bir yetkili bulamadım. Kaynağımdan ise çok emin olduğum için ‘Bu nedir’ diye sormak isterim.

Soruşturma çerçevesinde bombalamayı yapan pilotlara, o günden beri karargâh dışına çıkma izni verilmiyor, sanki gözetim altında tutuluyorlarmış. Ailelerin, ‘verilen koordinatları tam tutturdukları için kahraman görülmesi gereken evlatlarının’ tek suçlu ilan edilmesinden korktuklarını belirtmeli.”

Haber Haberleri

Galatasaray taraftarları: Susmak katliamı desteklemektir!
Esed rejiminin yeni propaganda makineleri: YouTuberlar
Bursa'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 3 çocuktan 2'si yaralandı
YSK, kesin seçim sonuçlarını 6 Mayıs'ta açıklayacak
AK Partili Hatay Büyükşehir Belediyesi Tanju Özcan’a mı özeniyor?