Ulaştırma Bakanı Arslan'dan 'Wikipedia' Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Wikimedia adlı vakıf, Wikipedia'nın erişim engeline ilişkin hukuk kuralları çerçevesinde tüm haklarını kullanabilecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Wikimedia adlı vakfın, Wikipedia'nın erişim engeline ilişkin hukuk kuralları çerçevesinde tüm haklarını kullanabileceğini söyledi.

Bakan Arslan, Wikipedia'nın, Türkiye’deki erişim engeli kararını Anayasa Mahkemesine taşımasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hukukun vereceği kararlara herkesin uymasını bekledikleri gibi kendilerinin de uyacağını vurgulayan Arslan, "Wikimedia adlı vakıf, Wikipedia'nın erişim engeline ilişkin hukuk kuralları çerçevesinde tüm haklarını kullanabilecek" dedi.

Wikipedia'ya, Türkiye'yi IŞİD gibi çeşitli gruplarla aynı düzlemde ve işbirliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumları nedeniyle 29 Nisan'da erişim engellenmişti.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği ise Wikipedia sitesinin bağlı bulunduğu Wikimedia adlı vakfın, Wikipedia'ya erişim engellenmesi kararına yaptığı itirazı 5 Mayıs'ta reddetmişti.

Teknoloji Haberleri

Çin'in süper bilgisayarı ABD'yi geride bırakarak dünya birincisi oldu
Yapay zeka için korkutan uyarı: Sadece aylar kaldı
2025’de yapay zeka ile 442 milyar dolarlık dolandırıcılık yapıldı
Türkiye’den yapay zeka çağında stratejik bağımsızlık hamlesi
Akıllı telefonlar nüfusu nasıl azaltıyor?