Ukrayna’dan İran’a: Düşürülen Uçağın Emrini Kimin Verdiğini Bilmek İstiyoruz

Ukrayna, 8 Ocak'ta başkent Tahran üzerinde füze ile vurarak düşürdüğü ve 176 kişinin öldüğü uçağının kara kutusunun çözümü için İran'a baskı yapıyor.

İtalya'nın başkenti Roma’da bir dizi resmi temaslarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadim Pristayko, Yabancı Basın Derneği’nde basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra, karadan havaya atılan iki füzeyle düşürülen ve 176 kişinin öldüğü uçak konusuna değinen Pristayko, "Tahran ile gerek uçağın kara kutuları gerek diğer iş birliği konuları başından beri zor oldu, ama biz mesajımızın arkasında durmaya çalışacağız. Uzun vadede kara kutuları nasıl alacağımız ve nasıl soruşturacağımıza dair planımız var. 5 ülkeyle iş birliği halindeyiz." dedi.

İran Haberleri

İran Devrim Muhafızları Ordusu: ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz
ABD, İran’ın Sirik kentini vurdu
İran ve ABD, Hürmüz Boğazı'nda çatışmaları önlemek için bir askeri iletişim hattı kurdu
İran basını: Hürmüz Boğazı’ndan izinsiz geçiş yapmak isteyen 3 tanker durduruldu
ABD-İran mutabakatından sonra ilk kez Hürmüz Boğazı yakınlarında bir geminin saldırıya uğradığı açıklandı