Ukrayna'da 30 Ayrılıkçı Öldürüldü

Ukrayna Savunma Bakanlığı, dün gece düzenlediği hava saldırılarında yaklaşık 30 Rusya yanlısı ayrılıkçının öldürüldüğünü duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, “Ukrayna Hava Kuvvetleri terör gruplarına ait hedeflere 5 kez nokta atışı yaptığı, saldırılarda, Gorlovka'da iki BM-21 “Grad” tipi roket fırlatıcı sistemi ile Saur-Mogila köyündeki mühimmat depolarının imha edildiği ve Gorlovka kentinde 30'a kadar ayrılıkçının öldürüldüğü” belirtildi.

Açıklamada, Ukrayna Hava Kuvvetlerince ayrılıkçıların farklı yerlerdeki silah depolarının vurulduğu ve çok sayıda zırhlı askeri aracın da imha edildiği kaydedildi.

Gün boyunca hava keşfi yapan savaş uçaklarının, kara birliklerinin operasyon gücüne destek amaçlı 7 sorti gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, son gün içerisinde Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının toplam 16 sorti yaptığı vurgulandı.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor