Türkmen Direnişçiler Kızıldağ İçin Taarruza Geçti

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmen birlikler, dün kaybettikleri Kızıldağ tepesini geri almak için saldırıya geçti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkmen direnişçiler, sabahın ilk saatlerinde Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Kızıldağ tepesine operasyon başlattı.

Bölgedeki şiddetli çatışmalar devam ederken, yerel kaynaklar, Türkmenlerin bölgede ilerleme kaydettiklerini bildirdi.

Son günlerde rejimin karadan, Rusya'nın havadan saldırılarına maruz kalan Kızıldağ, rejim ve direnişçiler arasında sık sık el değiştiriyor.

Türkiye'ye 5 kilometre mesafedeki Kızıldağ, bölgedeki en yüksek dağ olması nedeniyle stratejik önem taşıyor. Kızıldağ, Türkiye sınırına 500 metre mesafede bulunan bölgenin en doğu ucu olan Yamadı'ya kadar atış üstünlüğü sağlıyor. Rejim güçleri bu tepeyi tam olarak ele geçirirse Kızıldağ'dan Yamadı'ya kadar on Türkmen köyünü topçu atışıyla vurabilir.

AA

Suriye Haberleri

İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz