“Türkiye'nin Cerablus'ta Verdiği Desteği Takdir Ediyoruz”

Halep'in doğusunda yer alan Cerablus ilçesini ele geçiren ÖSO komutanları, Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, hedeflerinin Suriye'nin birlik ve beraberliği olduğunu söyledi.

ÖSO çatısı altındaki direniş gruplarından Feylak eş-Şam Komutanı Yüzbaşı Mustafa Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'ta kontrolü sağladıklarını belirterek, “Türkiye'nin Cerablus'ta verdiği desteği takdir ediyor, Türkiye halkına ve hükûmetine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Bölgedeki IŞİD ve PYD gibi örgütlerle mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Ebu Muhammed, “ÖSO olarak hedefimiz, Suriye'deki tüm kesimleri aynı çatı altında bir araya getirmek.” ifadelerini kullandı.

“Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz”

ÖSO'ya bağlı Ceyş et-Tahrir Komutanı Muhammed el-Gabi de IŞİD'in Cerablus'tan tasfiyesinde Türkiye'nin desteğinin belirleyici rol oynadığını dile getirerek, Türkiye'nin Suriye halkına sâdece askerî değil, yıllardır insanî yardımlarda da bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin gösterdiği destek için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye halkına teşekkür eden el-Gabi, hem IŞİD hem PYD hem de rejim güçlerine karşı yürütülen mücadeleden vazgeçmeyeceklerine dikkat çekti.

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor