Türkiyeli Şehit Daha: Abdullah Hüseyin Karakan

Suriye cihadına Türkiye’den katılan ve şehit olanlara bir kardeşimiz daha katıldı.

HAKSÖZ-HABER

Suriye'nin Halep kentinde Esed'e bağlı ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında yaşanan çatışmada Türkiyeli bir kardeşimizin şehit olduğu öğrenildi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Halep'in Kerem el-Cebel bölgesindeki yaşanan çatışmalarda öldürülenler arasında bir Türkiyeli olduğunu öne sürdü. Öldürülen kişinin Gaziantep nüfusuna kayıtlı Abdullah Hüseyin Karakan (31) olduğunu açıklayan ajans, bu kişinin kanlar içindeki cesedini ve nüfus cüzdanının fotoğraflarını yayımladı.

Yayınlamayı uygun görmediğimiz fotoğraf, Karakan’ın başından yakın mesafeden vurulduğu ve hadisenin bir infaz olduğunu ortaya koyarken, şehidin, iki ay önce ailesine İstanbul'a gideceğini söylediği öğrenildi.

Abdullah Karakan'ın Gaziantep'te yaşayan babası Hüseyin Karakan, olaydan gazeteciler aracılığıyla haberdar olduğunu ifade etti. Baba Karakan, “İki ay önce 'çalışmaya gidiyorum' diyerek İstanbul'a gitti. Bundan bir ay önce bir kez telefonla görüştüm, '10 güne kadar geleceğim' dedi. Zaten cep telefonu da yok.” diye konuştu.

Bu arada, Abdullah Karakan'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit, Gaziantep - Nizip İlçesi, Gökçeli köyü kütüğüne kayıtlıydı. 

 

Suriye Haberleri

Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi