Türkiye'den Yunanistan'a misilleme! Doğu Akdeniz'de tatbikat yapılacak

Türkiye'den Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de yapacağı tatbikata misilleme geldi. Deniz Kuvvetleri yarın Girit'in güneyinde savaş gemileriyle tatbikat yapacak.

Yunanistan'ın Oruç Reis araştırma gemisinin faaliyet alanı ile kısmen örtüşen bir bölgede saha ilan etmek suretiyle tatbikat yapacağını açıklamasının ardından, Türk Deniz Kuvvetleri'nin yarın Girit'in güneyinde tatbikat yapacağı belirtildi.

Türkiye'den Yunanistan ve BAE'nin ortak hava tatbikatına karşılık geldi. Edinilen bilgiye göre, 25 Ağustos Salı günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Girit'in güneyinde tatbikat yapacak.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk ve Müttefik ülke deniz kuvvetleri gemileri tarafından 25 Ağustos 2020 günü, Doğu Akdenizde birlikte çalışabilirlik ve koordinasyonun geliştirilmesi maksadıyla kısa süreli geçiş eğitimleri icra edilecektir" denildi.

BAKAN AKAR, YUNANİSTAN'A TEPKİ GÖSTERDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın, "Oruç Reis araştırma gemisinin faaliyet alanı ile kısmen örtüşen bir bölgede saha ilan etmek suretiyle tatbikat icra edeceğini" açıklamasını, "iyi komşuluk ilişkileri ve denizcilik kurallarıyla bağdaşmayan, seyir emniyetini tehlikeye atan ve gerginliği artıran bir faaliyet" olarak değerlendirmişti. (Yeni Şafak, Karar)

Gündem Haberleri

MİT Başkanı Kalın: Türkiye hiçbir zaman fitne ateşine odun taşımayacak
Epstein vahşeti gündemden düşmesin!
Kemalist rejim tarihinde siyasi cinayetler ve Ali Şükrü Bey'in şehadeti
"ABD ve İsrail'in başlattığı hukuksuz savaş bölgesel yayılma tehlikesiyle baş başa"
Laik-Kemalist tayfanın "Din" hazımsızlığı bitmek bilmiyor!