Türkiye'den İsrail'in Batı Şeria'daki yeni yasa dışı yerleşim kararına kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da yeni yasa dışı yerleşim birimlerinin inşasını onaylama kararını kınadı.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin, işgal altındaki Batı Şeria’da toprak gaspı amaçlı faaliyetleri genişleterek ve yerleşimci terörünü teşvik ederek mevcut uluslararası çabalarla iki devletli çözümün temellerini hedef almayı sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da yeni yasa dışı yerleşim birimlerinin inşasını onaylama kararı kınandı.

İsrail’in işgal ve ilhak politikalarının, bölgesel gerilimi daha da tırmandırmasına, sahadaki kırılganlığı derinleştirmesine izin verilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Filistin halkının meşru haklarının ihlal edilmesinin engellenmesi için uluslararası toplumu hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Haber Haberleri

DEM Partili Sırrı Sakık, Beştepe’de Erdoğan’la görüştü
Bahçeli: Özel’in yaptığı “ergen devrimciliği”dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile görüştü
CHP kurultayında delegelerin oy iradesine müdahale iddiasına ilişkin soruşturmada 2 şüpheli ifade verdi
Hacıların kutsal topraklardan yurda dönüşleri sürüyor