Türkiye sınırlarını bombalayan mevzilere yapılan operasyonda 3 Esed milisi öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre Türkiye sınırlarına bombalı saldırıda bulunan mevzilere Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda 3 Esed milisi öldürüldü.

HAKSÖZ HABER

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre Suriye Türkiye arasındaki sınır bölgesine düzenlenen bombalı saldırının ardından, Ayn El Arab bölgesinde mevzilenen YPG/PKK unsurları ile Esed milislerine karşı Türkiye tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda ölen 3 kişinin Esed rejimi milisi olduğu kaydedildi. 

Suriye ordusu üniforması giydiği belirlenen cesetlerin rejime ait unsurlar olarak YPG/PKK saflarında bulunduğu belirtildi. 

Suriye içindeki geniş bir kaynağa dayanan Gözlemevi'ne göre, Kürt sınırındaki Ayn el Arab/Kobani kasabası yakınlarındaki saldırıda çok sayıda YPG/PKK mensubu yaralandı, bazı milislerin durumunun kritik olduğu aktarıldı.

Gözlemevinin aktardığına göre, saldırıların öncesinde Kobani yakınlarındaki Türkiye güçlerine karşı sınır ötesi bombardıman yapıldı.

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına karşı YPG/PKK ile Esed rejiminin anlaştığı PKK'nın kontrolünde olan bölgeye, rejime bağlı güçlerin kaydırıldığı böylelikle de yeni bir Türkiye'nin olası operasyonu durdurulmaya çalışılıyor. 

Suriye Haberleri

ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi
Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı