Tünelin Sonundaki Demokratik Özerklik

Özyönetime giden yolun mücadelesi nasıl ilmek ilmek örülecek? Elbette olabildiğince silahlar, bombalar, mayınlar patlatılarak ve devletin değil örgütün otoritesinin geçerli olduğuna dair olabildiğince çok resim verilerek.

Kenan Alpay / Haksöz Haber

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘alayına rest çeken’ söylem ve pozisyonu koalisyon ve erken seçim arayışlarından öteye siyaset yapma imkânlarını kilitlemeye hatta felç etmeye zemin hazırlıyor. Uzun yıllar sonra belki de ilk defa MHP’nin tavrı siyasal dengeleri belirleyici bir rol olarak belirdi ama o da yıkıcı-kilitleyici bir mahiyet arz etmekte. Bahçeli liderliğindeki MHP’nin aldığı bu kilitleyici pozisyonun bir türlü izah edilemeyen, çözümlenemeyen sırrı ve sonuçları bakalım ne zaman aydınlığa kavuşacak. Ancak umarız ki telafisi mümkün olmayan darbelere meydan vermeden bu mesele aydınlığa kavuşur.

CHP ve HDP’nin Suriye cephesinde iyiden iyiye belirginleşen paralel söylemi Erdoğan-Davutoğlu düşmanlığı ortak paydasında sadece politik hedefleri değil kadro ve tabanlarını da giderek aynılaştırdı. Türk ve Kürt ulusalcı kadroları seküler hayat tarzı, Batı’yla ittifak ve İslami kimliğin her türlü görünümünü siyasal-sosyal hayattan tasfiye etmek üzere güçlü bir ittifak kurmuş durumda. Artık ne CHP için klasik bir devletin bekası kaygısı mevcut ne de HDP için Kemalist devlet düşmanlığı önceliği mevcut. Köprünün altından çok sular aktı ve İslamsız-seküler bir ülke ve bölge tasavvuru adına sahada gayet pratik olarak işleyen ortak bir seferberlik ruhu tesis edildi.

Yazının Devamı >>>

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı