TSK, IŞİD Mevzilerini Havadan Vurdu

Başbakanlık, IŞİD’e yönelik TSK tarafından Suriye sınırları içindeki hedeflere operasyon gerçekleştirildiğini, bu kapsamda düzenlenen hava harekâtı ile örgüte ait 3 hedefin vurulduğunu bildirdi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda, sınırda yaşanan IŞİD saldırısının değerlendirildiği ve alınacak güvenlik önlemlerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

IŞİD’e Ait 3 Hedef Vuruldu

Bu çerçevede, IŞİD’e yönelik bir hava operasyonu düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri millî imkân ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir.

Saat 03.12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan 3 F-16 havalanmış, 03.40-03.53 arasında icra edilen hava harekâtı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargâh ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04.24’te üslerine intikal etmişlerdir."

Açıklamada: "Türkiye Cumhuriyeti devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu süreçle ilgili bilgilendirilecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Suriye Haberleri

Suriye Savunma Bakanı Abu Kasra’dan şehid Abdülkadir es-Salih’in ailesine vefa ziyareti
Mücrim Esed rejiminin üst düzey yetkililerinden Caez Hammud el-Musa yakayı ele verdi
İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor