Trump'ın açıklamasına rağmen Lübnan'da çatışmalar devam ediyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın "ateşkes" açıklamasına rağmen Lübnan'da Hizbullah ile İsrail arasında çatışmaların devam ettiği bildirildi.

İsrail ordusu, ABD Başkanı Donald Trump'ın çatışmaların sona ereceğini açıklamasından saatler sonra, salı günü erken saatlerde Lübnan'dan fırlatılan iki mühimmatın hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini bildirdi.

Ordu yaptığı açıklamada, "İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelerde saat 01.35'te sirenlerin çalmasının ardından, Hava Kuvvetleri Lübnan'dan İsrail topraklarına geçen iki mühimmatı önledi" dedi.

Açıklamada, daha sonra Lübnan sınırı yakınında İsrail topraklarına düşen "şüpheli bir hava hedefinin" de tespit edildiği belirtildi.

Bu gelişme, Trump'ın İsrail ve Hizbullah'ı ateşkese ikna ettiğini açıklamasının ardından geldi.

Hizbullah da İsrail güçlerine yönelik saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

Lübnan'da daha önce de ateşkes konusunda anlaşıldığı belirtilmiş ancak bu ateşkes hayata geçmemişti.

Öte yandan İsrail ordusu da bugün sabah saatlerinde Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye yakınlarında bulunan Tul yerleşiminde bir hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda bir araç hedef alındı.

Araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken ölü ve yaralı sayısına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak: Mepa News

Lübnan Haberleri

Trump, Netanyahu'ya Lübnan konusunda "sert" tepki göstermiş
İşgalci İsrail, Beyrut'taki Dahiye bölgesi sakinlerinden evlerini terk etmelerini istedi
İşgalci İsrail Lübnan'da işgal alanını genişletiyor
Fransız muhalefet liderinden Lübnan'a işgali genişleten İsrail'e karşı uluslararası koalisyon çağrısı
Siyonistlerden Beyrut'un güney banliyölerine saldırı emri