Today’s Zaman, Gül’ü Eleştiren Bir Manşetle Çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cemaatin 17 Aralık operasyonundan sonra hükümetten yana tavır koymaya başlamasının ardından Gülen Cemaati’ne yakın gazetelerde Gül’e karşı daha açık eleştiriler görülüyor.

Cemaatin yabancılara yönelik en önemli yayın organlarından İngilizce yayın yapan Today’s Zaman Gazetesi, 17 Aralık operasyonunun ardından bugün Cumhurbaşkanı Gül’ü eleştiren bir manşetle çıktı.

‘Gül’ün Demokratik Yetkinliği Kritik Bir Sınavla Karşı Karşıya’ manşetini atan gazete, Cumhurbaşkanı’nın internet yasasını onaylamasının ‘hayal kırıklığı yarattığını’ yazdı.
Cumhurbaşkanı’nın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısını değiştiren yasayı da onaylama sinyali verdiğini belirten gazete, “Gül’ün kararına dair hayal kırıklığı, Cumhurbaşkanı’nın zor durumdaki Başbakan Erdoğan’la gizli bir anlaşma yaptığına dair soru işaretleri uyandırdı”  ifadelerini kullandı.

‘HSYK turnusol kağıdı’

Haberde muhalefet parti temsilcilerinin internet yasasını onaylaması nedeniyle Gül’e gösterdikleri tepkilere de yer verildi. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın Gül’e ‘parlamentodaki kirli anlaşmalara alet olmaması çağrısı yaptığı’ belirtildi. Gül’ün hukuk ve demokrasiye Türkiye’deki birçok siyasetçiden daha fazla saygı gösteren bir lider olarak görüldüğü dile getirilirken, HSYK yasasının Cumhurbaşkanı için ‘turnusol testi’ olacağı vurgulandı. 

17 Aralık operasyonunun ardından iktidar ve Cemaat arasında dengeli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zamanla tavrını netleştirdi. Gül, Türkiye’de paralel devlet olup olmadığına dair en net mesajını, 17 Aralık operasyonundan 2 ay sonra, geçtiğimiz günlerde Macaristan gezisinde vermiş, "Prensip olarak paralel devlet olduğuna inanıyorum" demişti. 

AL JAZEERA

Medya Haberleri

Gazze direnişi ve Türkiye’deki protestoların mahiyeti üzerine
Tüh, gözaltı olmamış, Milli Gazete iktidara yüklenme fırsatını kaçırmış!
Google, gizli bilgileri kullandığı için 5 milyar dolardan fazla tazminat ödeyecek
Kara propaganda: Terör devleti İsrail'in aldatma sistemi
Facebook ve Instagram'a erişim geri geldi