Tişörtü Moloza Asılı Halde Yaşam Mücadelesi

Hava ve kara saldırılarının yoğun şekilde devam ettiği Suriye’de sivil kayıplarda ciddi artış yaşanıyor.

İran ve Rusya destekli Esed rejimi tarafından Suriye'nin Eriha bölgesinde sivil yerleşim yerlerine düzenlenen hava ve kara saldırında adeta can pazarı yaşanıyor.
SY24 muhabiri, İdlib kırsalındaki Eriha kentinde evlerinin molozunun altına hapsolmuş çocuklarını kurtarmaya çalışan bir babanın şok edici fotoğraflarını görüntüledi. İçler acısı görüntüler, İdlib ilinde sürmekte olan krizi gözler önüne seriyor.

Moloz yığınına ve kan gölüne çevrilen Suriye’de yeni bir dram yaşandı. Eriha bölgesine düzenlenen hava saldırısında yıkılan evlerinin molozları içersinde çaresizce 3 çocuğunu kurtarmaya çalışan bir baba kameraya böyle takıldı. İki çocuğunun molozlar içine sıkıştığı ve bir bebeğinin ise molozlara takılan tişörtüyle havada asılı durduğu o anlar ise SY24 muhabirince böyle görüntülendi.

SY24 muhabiri İdlib'de moloz altında kalan çocuklar hakkındaki dehşet verici detayları şöyle anlatıyor!

Moloz yığınlarının üstünde çığlık atıyorlar ve ağlıyorlardı ...
Hava saldırılarının ardından muhabirimiz Beşar Şeyh olay yerine yöneldi ve molozun altına hapsolmuş üç çocuk gördü. Hava saldırıları sonrası binaya çarpan bombalar 5 katlı binayı yerle bir etmişti. Molozlar altına sıkışmış çocuklar çığlık atıp ağlıyorlar ve kurtarma ekiplerinin onları kurtarmasını istiyorlardı.
Çaresiz babanın bakışları altında çocuklar moloz yığınları arasından kurtarıldıktan sonra yakındaki bir arabayla Eriha'daki Kızılay hastanesine götürüldü. Ancak hastane imkansızlıktan ötürü çocuklara hiçbir yardımda bulunamadı. Kızılay hastanesi, onları Eriha'daki el-Shami hastanesine yönlendirdi. Orada ilk yardımlarını aldılar ve İdlib şehrindeki el-Muhafaza hastanesine sevk edildiler.

SY24'ün muhabiri  çocukların halen tedavi gördüğü al-Muhafaza hastanesinde olduğunu ve durumlarının şimdilik iyi olduğunu ifade etti.

Islah Haber

Suriye Haberleri

Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi