Tepkiler üzerine McDonalds Türkiye Gazze'ye 1 milyon dolar bağışladı

İşgalci İsrail askerlerine yemek sağladığı görülen McDonalds'ın Türkiye işletmesi ana şirketin aksine Gazze ile dayanışma gösterdi.

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz günlerde İsrail askerlerine yemek verdiği görülen ve bunu bir açıklama ile doyuran çok uluslu gıda zinciri McDonalds'ın Türkiye'de bulunan şubesi, çatı firmanın aksine Gazze ile dayanışma içinde olduğunu gösterdi.

Özellikle sosyal medya sitelerine hakkında başlatılan boykot kampanyaları üzerine bir açıklama yapan şirket Gazze halkına 1 milyon dolarlık bağış yaptığını söyledi.

Yaptığı açıklamada McDonalds İsrail işletmesi ile Türkiye işletmesinin bir ilişkisinin olmadığı ifade edilirken Türkiye'deki işletmenin Katarlı bir firma olan Boheme Investments'e ait olduğu vurgulandı.

Açıklamada "Savaş mağduru Gazze halkına 1 milyon dolarlık yardım yapıyoruz. Başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere savaş mağduru olan Gazze halkına 1 milyon dolarlık insani yardım desteğini sunacağımızı kamuoyuna arz ederiz." ifadeleri yer aldı.

Gündem Haberleri

Libya heyetini taşıyan jetin enkazına ulaşıldı
Libya Genelkurmay Başkanı’nı taşıyan uçak Ankara'da düştü
Libya tezkeresi Meclis'te kabul edildi
Spor kulüplerinden Gazze yürüyüşüne destek
Fuhuş ve uyuşturucu operasyonları Hürriyet’e uzandı