Temel Kotil: 3. Havalimanı Dünyanın En İyi Projesi

THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Kotil, Türkiye haricinde Avrupa'da yeni havalimanı yapılmadığını belirtti.

THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Kotil, Türkiye haricinde Avrupa'da yeni havalimanı yapılmadığını belirterek, “Üçüncü havalimanı projesi, dünyadaki en dahice, akıllıca proje. Yeni havaalanı açılınca ilk yıl 70 milyon yolcusu olacak. İstanbul da, hava yolu açısından dünyadaki en büyük merkez olacak, turist sayısı 30 milyona ulaşacak” dedi. 6. İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Kotil; hava yolculuğu olmadan ekonominin olmayacağını, dünyada GSYH'nın yüzde 3.4'ünün havacılık, dolayısıyla turizmle bağlantılı olduğunu belirtti. Kotil, “Diğer hava yollarından daha fazla destinasyona uçuyoruz. Bu gerçekten çılgınlık ama işler kontrol altında. 3 milyar dolarlık uçak siparişi veriyoruz” diye konuştu.
YOLCU REKORU 
Türkiye genelinde ağustos ayında hizmet alan transit dahil yolcu sayısı 21 milyon 577 bin, 8 aylık dönemde ise 122 milyon 62 bin oldu. 

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor