TBMM, Fransayı Kınayan Bir Bildiri Yayınladı

TBMM'de, Ermeni soykırımı yasa teklifinin Fransa Meclisi gündemine gelmesini kınayan bir bildiri yayımlandı.

Ermeni soykırımı tartışmaları yeniden alevleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni soykırımı iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa meclisi genel kurulu gündemine gelmesini kınayan bir bildiri yayınladı.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Fransa Ulusal Meclisinde görüşülecek olan teklife ilişkin Başkanlığın açıklamasını okudu. Bildiride, “Sözde Ermeni Soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören tek yanlı, haksız ve asılsız teklifin Fransa Ulusal Meclisi Genel Kurulunda görüşülecek olması, vahim, kabul edilemez ve tarihi bir hatadır.” denildi.

“SEN ASIL CEZAYİR KATLİAMINI AYDINLAT”

AK Parti, CHP ve MHP grup başkan vekillerinin ortak hazırladığı, BDP'nin ise imza koymadığı bildiride, "Eğer Fransız Ulusal Meclisi tarihle ilgilenmek istiyorsa Afrika'da yaşananları, Ruanda'da, Cezayir'de gerçekleşen katliamları aydınlığa kavuşturmalıdır. TBMM olarak bu hukuksuz girişimleri kınıyoruz." denildi.

Ermeni soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören teklifin Fransa Meclisi'nde görüşülecek olmasının "vahim, kabul edilemez ve tarihi bir hata" olduğunun altı çizilen bildiride, "Türk halkını derinden yaralayan, Türk tarihini tek taraflı bilgilere dayanarak karalayan ve bu haksızlığa karşı kendini savunma hakkını elinden alan kanun teklifinin gündeme getirilmesini şiddetle kınıyoruz. Tarihte yaşanan olaylar bilimsel, tarafsız araştırmalarla ele alınmalıdır. Kendilerini tarihçilerin ve yargıçların yerine koymakta sakınca görmeyen parlamentoların bu tür tasarrufları siyasi olduğu kadar hukuki ve ahlaki, son derece sorunludur." denildi.

Fransa'nın bu tutumunun, çifte standardın da bariz örneği olduğu vurgulanan bildiride, şunlar kaydedildi: "Kendi tarihleriyle yüzleşemeyenlerin asılsız iddialar üzerinden Türk tarihine saldırmaları çok ciddi bir samimiyetsizlik göstergesidir. Eğer Fransız Ulusal Meclisi tarihle ilgilenmek istiyorsa Afrika'da yaşananları, Ruanda'da, Cezayir'de gerçekleşen katliamları aydınlığa kavuşturmalıdır. TBMM olarak bu düşünce ve hissiyatla, kasıtlı, art niyetli, haksız ve hukuksuz girişimleri kınıyoruz."

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor