Tatvan’da 1 Ton Bomba Yüklü Araç Bulundu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sahte plakalı bomba yüklü minibüs ele geçirildi. Minibüste yapılan aramada, 2 piknik tüpü ve 9 varile tuzaklanmış yaklaşık bir ton patlayıcı bulundu. Sahte plakalı minibüsün önüne dikkat çekmemesi amacıyla Türkiye bayrağı bırakı

Alınan bilgilere göre, halkın ihbarını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İşletme Mahallesi'nde terk edilen bir minibüste arama yaptı.

Minibüsün arka kısmında bomba düzeneği olduğunu fark eden ekiplerin haber vermesi üzerine bölgeye zırhlı araçlar, bomba imha ve terörle mücadele şubesi ekipleri sevk edildi.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alınarak halkın bölgeden uzaklaştırılmasının ardından bomba düzeneği devre dışı bırakıldı.

Bomba imha uzmanlarının incelemesi sonucu, minibüste 2 piknik tüpü ve 9 varile tuzaklanmış yaklaşık bir ton patlayıcının bulunduğunu belirlendi.

İlçe sahte plakayla dün giriş yaptığı belirlenen bomba yüklü minibüsün, uygun bir yerde kontrollü olarak imha edileceği bildirildi.

Bu arada, yol kenarına terk edilen minibüsün önüne, dikkat çekmemesi amacıyla Türkiye bayrağı bırakıldığı görüldü.

Gündem Haberleri

CHP'den TBMM'de kürsü provokasyonu
Gezi parkı davasında karar: Ayşe Barım'a 12 yıl 6 ay hapis cezası
Türkiye’de yalnız yaşayanların sayısı son 10 yılda yüzde 65 arttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
Dr. Ali Karadaği: "İlk aidiyetim İslam’dır"