Taliban, tahliyelerin 31 Ağustos'a kadar tamamlanmasını istedi

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Afganistan'dan tahliyelerin, yabancı güçlerin geri çekilmesi için belirlenen 31 Ağustos'a kadar tamamlanması gerektiğini söyledi.

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Kabil'de düzenlediği basın toplantısında yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taliban Sözcüsü, Afganistan'dan tahliyelerin, yabancı güçlerin geri çekilmesi için belirlenen 31 Ağustos'a kadar tamamlanması gerektiğini ve bu tarihin ileri çekilmesini kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Afganistan'da yaşamın normale dönmeyi sürdürdüğüne, ancak Kabil Havaalanı'ndaki kaosun sorun teşkil etmeye devam ettiğine işaret eden Mücahid, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader'in Kabil'de gizlice görüştüğü haberinin sorulması üzerine konudan haberdar olmadığını öne sürdü.

Afganistan Haberleri

Afganistan'da beş enerji projesi için 463 milyon dolarlık anlaşma imzalandı
Baradar’dan mesaj: Afganistan kolay hedef değil, tehditlere kararlı yanıt verir
Afganistan yönetimi üç kadının zorla evlendirilmesini engelledi
Molla Birader: Afganistan düşmanları için kolay bir lokma değildir
İslam Emirliği Sözcüsü Mücahid: BMGK’nın Afganistan’a dair kaygıları yersiz