Taliban kadınları hükümete katılmaya davet etti

Bir Taliban lideri hükümetin yapısının henüz net olmadığını fakat tüm tarafların katılacağı bir İslami yönetim olması gerektiğini söyledi

HAKSÖZ-HABER

Taliban ülkedeki gerginliği yumuşatmaya çalışarak Afganistan genelinde bir “af” ilan etti ve kadınları hükümete katılmaya çağırdı.

Taliban'ın kültür komisyonunun bir üyesi olan Enamullah Samangani, ülke genelinde kadınları hükümete katılmaya çağırdı.

Samangani, "İslam Emirliği kadınların kurban olmasını istemiyor, şeriat kanunlarına göre hükümet yapısında olmalılar.” diye konuştu.

Al Jazeera'da yer alan habere göre Samangani “Hükümetin yapısı tam olarak net değil, ancak deneyime dayalı olarak tamamen İslami bir liderlik olmalı ve tüm taraflar katılmalı” diye ekledi.

Öte yandan sosyal medya ve birçok haber sitesinde Afgan kadınlarını korumak için çağrılar yapıldığı görüldü. Taliban bu açıklama ile yapılan çağrıların yersiz olduğunu gösterdi.

Afganistan Haberleri

"Afganistan ve Irak'ta insanları uykularında infaz ettik"
Pakistan ordusu Afganistan'da sivil katliamı yaptı
Afganistan'da işgalci ABD'den kalma patlayıcı infilak etti
Türkiye, İran ve Pakistan 1 ayda 284 bin Afganı sınır dışı etti
Ahundzade: Ulema, insanlara rehberlik etmekten sorumludur