Takas anlaşması kapsamında 15 Filistinli mahkum İstanbul’a geldi

Hamas ile işgalci İsrail arasında yürütülen esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan 15 Filistinli mahkum, İstanbul’a ulaştı.

Mahkumlar, Türkiye’nin diplomatik girişimleri sonucu serbest bırakıldıktan sonra özel bir uçuşla İstanbul Havalimanı’na indi. Havalimanında Filistinli mahkumları karşılayan yetkililer, sürecin insani boyutuna vurgu yaparak, Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteğin devam edeceğini belirtti.

Serbest bırakılan Filistinlilerin, işgal hapishanelerinde uzun yıllar boyunca zor şartlar altında tutulduğu ve bazılarının ağır işkencelere maruz kaldığı ifade edilirken, aileleriyle buluşmak üzere Türkiye’ye getirildikleri öğrenildi.

Takas anlaşmasının ardından serbest bırakılan mahkumların bir kısmının Türkiye’de kalacağı, bir kısmının ise farklı ülkelere geçiş yapacağı belirtilirken, yetkililerin süreçle ilgili daha fazla detay vermesi bekleniyor.

Filistin Haberleri

Binlerce Batılı Gazze soykırımı sırasında katil İsrail ordusunda görev yapıyor
Siyonist Ben Gvir Ofer Cezaevi’ni basarak esirleri idamla tehdit etti
Fanatik yahudilerin Nablus’un güneyindeki Talfit beldesine saldırısında 25 kişi yaralandı
El-Bergusi işgal rejiminin planlarına karşı ulusal mücadele programı belirlenmesini istedi
Şeyh İkrime Sabri Kudüs’e destek çağrısında bulundu