Suudi Arabistan'dan 'İdlib' Açıklaması

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Rusya ve Türkiye'nin İdlib mutabakatı ile ilgili 'harika' yorumunda bulundu. Suudi bakan anlaşmanın 'olumlu bir gelişme' olduğunu kaydetti.

'Suudi Arabistan'ın İdlib konusunda yapılan anlaşmayı nasıl değerlendirdiği' sorusuna yanıt veren el Cubeyr "Harika, harika" yanıtını verdi.

Geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Soçi'de görüşmüş ve İdlib'de 15 Ekim itibarıyla silahlardan arındırılmış bölge kurulması konusunda anlaşmaya vararak, 'İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrara Kavuşturulmasına İlişkin Mutabakat' belgesini imzalamıştı.

'OLUMLU BİR GELİŞME'

Cubeyr açıklamasında İdlib çevresindeki sorunun müzakereler yoluyla çözülmesini umduğunu da söyledi. Cubeyr "Çatışmaların arttığı bir durumdan kaçınmak her zaman için olumlu bir adım. Bu konunun müzakereler yoluyla çözülmesini umuyoruz. Bence bu olumlu bir gelişme" diye konuştu.

Suudi bakan Suriye'de Rus İl-20 uçağının düşürülmesi sonrası Moskova'nın Suriye'ye S-300 hava savunma sistemi gönderme kararı alması konusunda Riyad'ın tutumunun ne olduğuyla ilgili soruya ise yanıt vermekten kaçındı.

 

Suudi Arabistan Haberleri

Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi
ABD'den vatandaşlarına Suudi Arabistan'dan ayrılmaları çağrısı
WSJ: İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik saldırısında 5 ABD yakıt ikmal uçağı hasar gördü
Suudi Arabistan 45 İHA'nın engellendiğini duyurdu, Bahreyn'de alarm sirenleri çaldı
ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personeline ülkeden ayrılmaları talimatı verdi