Suudi Arabistan’a Yemen Topraklarından Balistik Füze Saldırısı!

Suudi Arabistan liderliğindeki Koalisyon Güçleri Komutanlığı, Yemen topraklarından başkent Riyad’a atılan balistik füzenin başarıyla imha edildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan liderliğindeki Koalisyon Güçleri Komutanlığı’nın sözcüsü Albay Turki el-Maliki tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yemen topraklarından akşam 20.07’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a atılan balistik füzenin, hava savunma sistemleri tarafından başarıyla imha edildiği belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, başkentteki sivil yerleşim bölgesine atılan füzenin, Patriotlar ile havada iken imha edildiği kaydedilen açıklamada, füzeye ait şarapnel parçalarının ise Riyad Kral Halid Havalimanı’nın doğu tarafındaki kullanılmayan sınırların içerisine düştüğü ifade edildi.

Açıklamada, Husilerin sivil bölgelere yönelik “düşmanca” eylem için bir bölge ülkesinden destek aldığı, söz konusu eylemin Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve uluslararası insan hakları hukukunun açık bir ihlali olduğu ve Suudi Arabistan, bölge ülkeleri ve dünyanın güvenliğini tehlikeye attığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen’de İran destekli Husiler ve onlara destek olan Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten beri Abdurabbu Mansur Hadi hükümetine destek veriyor.

Suudi Arabistan Haberleri

Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi
ABD'den vatandaşlarına Suudi Arabistan'dan ayrılmaları çağrısı
WSJ: İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik saldırısında 5 ABD yakıt ikmal uçağı hasar gördü
Suudi Arabistan 45 İHA'nın engellendiğini duyurdu, Bahreyn'de alarm sirenleri çaldı
ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personeline ülkeden ayrılmaları talimatı verdi