Suudi Arabistan Mekke ve Medine'de yabancı yatırımlara izin verdi

​​​​​​​Suudi Arabistan yönetiminin Mekke ve Medine'de gayrimenkulleri bulunan firmalara yabancıların da yatırım yapmasına izin verdiği bildirildi.

Suudi Arabistan piyasa düzenleme kurulu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mekke ve Medine'de gayrimenkul sahibi olan borsaya kayıtlı şirketlere yabancı yatırıma izin verildiğini belirtti.

Bu hamle, yabancıların, gelirleri hac ziyaretine dayanan şirketlere yatırım yapmalarına olanak tanıyacak.

Suudi Arabistan'ın piyasa düzenleme kurulu Sermaye Piyasası Otoritesi yaptığı açıklamada, bu hamlenin yabancı sermayeyi çekmeyi, ayrıca iki şehirdeki mevcut ve gelecekteki projeler için likidite sağlamayı amaçladığını söyledi.

Suudi vatandaşı olmayan kişiler ise ilgili firmaların hisselerinin yüzde 49'undan fazlasına sahip olamayacak.

Suudi Arabistan 2030 yılına kadar hac ve umre ziyaretleri için yılda 30 milyon hacı ağırlamayı hedefliyor. Resmi verilere göre Suudi Arabistan 2019 yılında hac ve umre ziyaretlerinden yaklaşık 12 milyar dolar gelir elde etti.

Hac ziyaretleri ülke ekonomisinde önemli bir rol oynuyor.

Suudi borsası daha fazla fon çekme amacıyla 2015 yılında yabancı yatırımcılara açılmıştı.

Kaynak: Mepa News

Suudi Arabistan Haberleri

Suudi Arabistan’da ulusal petrol şirketi Aramco'ya ait helikopterin düşmesi sonucu 14 kişi öldü
Suudi Arabistan'da erken İslam dönemine ait keşifler, Kur'an-ı Kerim'in tarihine ışık tutuyor
Suudi Arabistan: İsrail'in Gazze'de askeri yolu tercih etmesi taahhütlerin uygulanmasını engelliyor
Kur’an ayetleri ve Hazreti Ömer’e ait yazıtlar bulundu
Suudi Arabistan, İsrail'in Lübnan'daki saldırıları nedeniyle ABD'ye nota verdi