Suudi Arabistan Hizbullah'ı 'Terör Listesi'ne Aldı

Suudi Arabistan yönetimi, teröre destek verdiklerini gerekçesiyle Hizbullah örgütü ile irtibatlı şirketleri ve 12 Hizbullah yöneticisini "terör listesi"ne aldı.

Suudi Arabistan'ın, teröre destek verdikleri gerekçesi ile Lübnan Hizbullah örgütü mensubu 12 yöneticiyi ve örgüte bağlı şirketleri "terör listesi"ne aldığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan Riyad hükümeti İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre, "Teröre destek verdikleri ve Ortadoğu'da terör faliyetleri yürüten Hizbullah örgütü yararına çalıştıkları gerekçesiyle örgüte bağlı şirketlerin ve 12 Hizbullah yöneticisinin terör listesine alınarak söz konusu firmaların ülkede faaliyet göstermesinin yasaklandığı ve ülkedeki mal varlıklarının dondurulduğu" belirtildi. 

Açıklamada, "Ali Musa Dakduk, Muhammed Kevserani, Muhammed Yusuf Ahmed Mansur, Ethem Tabace, Kasım Hacic, Hüseyin Ali Faur, Mustafa Bedreddin, İbrahim Akil, Fuad Şukr, Abdunnur Eş-Şeglan, Muhammed Necib Kerim ve Muhammed Selman Fevvaz'ın terör listesine alınan şahıslar olunduğu ve bunlara bağlı olan şirketlerinde terör listesine alındığı" ifade edildi.

AA

Suudi Arabistan Haberleri

Suudi Arabistan televizyonu: Riyad, hava sahasının saldırı amaçlı kullanılmasına izin vermeyecek
Suudi Arabistan: Türkiye’ye uzanacak demir yolu için çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak
WSJ: Suudi Arabistan, ABD'ye İran limanlarına yönelik ablukasını kaldırması için baskı yapıyor
Suudi Arabistan: Saldırılar nedeniyle günlük 700 bin varil petrol akışı kaybı yaşandı
WSJ: İran'ın ABD'nin Riyad'daki büyükelçiliğine yaptığı saldırı açıklanandan daha fazla hasara yol açtı