Suudi Arabistan Hizbullah Liderini “Terörist” Listesine Aldı

Suudi Arabistan, Lübnan’daki Hizbullah isimli örgütün Yürütme Kurulu Başkanı Haşim Safiyyuddin’i “terörist” listesine aldı.

Lübnan’daki Hizbullah isimli örgütün en önemli liderlerinden olan Yürütme Kurulu Başkanı Haşim Safiyyuddin’in “terörist” listesine alınmasının ardında, “Hizbullah’ın Orta Doğu’daki operasyonlarından sorumlu olması, terör operasyonlarının düzenlenmesinde danışmanlık yapması ve Esed rejimine destek vermesinin” yattığı belirtildi.

Alınan karar gereği uygulanacak yaptırımların, Safiyyuddin’in mal varlığının dondurulması ve Suudi Arabistan vatandaşlarının ya da burada ikamet eden yabancıların Safiyyuddin ile hiçbir şekilde alışverişte bulunmamasını kapsadığı kaydedildi.

Suudi Arabistan daha önce de Hizbullah adına faaliyette bulundukları gerekçesiyle bazı şirket ve kişileri “terörist” listesine almıştı. Suudi Arabistan, ilk defa bir Lübnanlıyı Esed rejimine destek verdiği için “terörist” listesine almış oldu.

Kaynak: SPA, AA

Suudi Arabistan Haberleri

Prens Turki Al-Faisal ve cevap bekleyen sorular
Suudi Arabistan: Hac için ülkeye gelenlerin sayısı 860 bini aştı
Suudi Arabistan televizyonu: Riyad, hava sahasının saldırı amaçlı kullanılmasına izin vermeyecek
Suudi Arabistan: Türkiye’ye uzanacak demir yolu için çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak
WSJ: Suudi Arabistan, ABD'ye İran limanlarına yönelik ablukasını kaldırması için baskı yapıyor