Suudi Arabistan başarıyla gâvurlaşıyor: Riyad'da ilk içki mağazası açılacak!

Suudi prens Selman Riyad'da gayrımüslümler için alkol satış mağazası açıyor.

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri ülkede bir alkollü içki üretim fabrikası açma kararı verirken Suudi Arabistan buna alkollü bir içecek mağazası açma kararı ile karşılık verdi.

Enerji dışında gelir arayışları sürdüren iki bölge ülkesi, turizmden yazılıma birçok konuda açılımlar yaparken, son günlerde alkollü içecek adımları atılmaya başlandı.

Reuters'in haberine göre Suudi Arabistan kısa bir süre içerisinde özellikle gayrımüslüm diplomatlara hizmet vermek üzere Riyad'da bir alkollü içecek satış mağazası açacak.

Bu adım Prens Muhammed Bin Selman'ın "çok muhafazakar" Suudi Arabistan'ın turizm ve iş dünyasına açılmasında önemli bir köşe taşı olarak lanse edildi.

Ülkenin çeşitli projelerinden oluşan Vizyon 2030'un da bir parçası olarak görülen bu adımın ülkeye hayır getirmeyeceği açıksa da sayın Selman'a gavurlarla yakınlaşmasında başarılar dileriz(!).

Suudi Arabistan Haberleri

ABD’den Suudi Arabistan’a 1 milyar dolarlık yeni savunma paketi
Suudi Arabistan, içki yasağını her geçen gün sessizce gevşetiyor
Pakistan ve Suudi Arabistan'dan savunma anlaşması
Suudi Arabistan’dan soykırımcı İsrail’e Katar tepkisi
Suud rejimi Kabe'de Filistin bayrağı açan bir kişiyi göz altına aldı