Suud Faysal: İran Tüm Sorunların Parçası

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal, Ortadoğu’daki tüm sorunların parçası olmakla suçladığı İran’a “İşgalci güçlerini Suriye’den çek” çağrısı yaptı. Tahran bu sözlere tepki gösterdi.

Cidde'de Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Suud Faysal, “İran bölgedeki bütün bu sorunlarda çözümün değil sorunun bir parçasıdır. Bu durumda İran’ın Suriye’deki güçlerinin işgalci güçler olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Faysal, “Eğer İran çözüme bir katkı sunmak istiyorsa Suriye, Irak ve Yemen’deki güçlerini çekmelidir” ifadelerini kullandı.

Faysal’ın açıklamalarına Tahran yönetimi tepki gösterdi ve bu sözlerin iki ülke arasındaki diplomatik bağlara zarar verebileceğini duyurdu. İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emir Abdullahiyan, “Suud Faysal’ın kullandığı ifadeler, eğer tam olarak böyle söylediyse, iki ülke arasındaki müzakerelerle çelişmektedir” dedi.

Al Jazeera ve AFP

Suudi Arabistan Haberleri

ABD’den Suudi Arabistan’a 1 milyar dolarlık yeni savunma paketi
Suudi Arabistan, içki yasağını her geçen gün sessizce gevşetiyor
Pakistan ve Suudi Arabistan'dan savunma anlaşması
Suudi Arabistan’dan soykırımcı İsrail’e Katar tepkisi
Suud rejimi Kabe'de Filistin bayrağı açan bir kişiyi göz altına aldı