Suriyeli Muhaliflerden Annan’a Ret

Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ın yaptığı diyalog çağrısına, Suriye’deki muhaliflerden olumsuz cevap geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ın yaptığı diyalog çağrısına, Suriye’deki muhaliflerden olumsuz cevap geldi.

Suriye lideri Beşar Esad’ı ve rejim karşıtlarını, savaşmayı bırakıp diyalog başlatmaya, çözümü siyasette aramaya davet eden Annan’ın bu teklifi muhalifleri kızdırdı.

Esad karşıtları, rejimin, bütün uzlaşma yollarını imkânsız hale getirdiğini söylerken, Humuslu bir muhalif, "Tanklar ve keskin nişancılar kadınlarımızı, çocuklarımızı öldürürken, birçok yerin dünyayla irtibatı kesilmişken, bütün diyalog çağrılarını reddediyoruz” dedi.

Reuters’a konuşan bir başka aktivist ise Annan’ın diyalog çağrısının, “Esad’a göz kırpmak” anlamına geldiğini söyleyerek, BM ve Arap Birliği’ni eleştirdi.

234 Kişi Daha Geldi

Öte yandan aralarında 2 general ve 1 albayın da bulunduğu 234 Suriyelinin daha Türkiye'ye geçtiği bildirildi.

 

Suriye Haberleri

İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz