Suriyeli Direnişçiler En Büyük 2. Üssü Aldı

Suriye’de direniş güçleri, Dera kentinin Herak beldesinde yer alan Esed rejiminin en büyük ikinci askeri üssü olarak bilinen 52. Tugay Üssü'nü tamamen ele geçirdi.

Al Jazeera Dera muhabiri, direnişçilere bağlı grupların ülkenin güneyinde Dera kentinin Herak beldesinde yer alan Esed rejiminin en büyük ikinci tugayı olarak bilinen 52. Tugay Askeri Üssü'nü  tamamen ele geçirdi. Muhabirin aktardığı bilgilere göre, direnişçiler  tugayda abulunan çok sayıda silah ve askeri araca el koydu. Muhabir, rejime ait uçaklarının ele geçirilen 52. Tugayının bölgesinin etrafında bulunan Herak, Doğu Herak ve Malihe beldelerine varil bombalarla saldırı düzenlediğini, saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybetttiğini aktardı.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada, direnişçi birliklerin "Kısas" adını verdikleri operasyonla, Herak beldesinde yer alan ve "rejim güçlerinin en büyük tugaylarından olan 52. Tugay Üssü'nün denetimini tamamıyla ele geçirdiği" belirtildi.

Üs çevresinde direnişçi birliklerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, direnişçilerin tugay içerisinde yönetim güçlerinin olduğu binalara top ve hafif silahlarla saldırdığı, rejime ait savaş uçaklarının da direnişçilerin olduğu yerleri bombaladığı ifade edildi.

Suriye Press Network ise, söz konusu üssü ele geçirmek için meydana gelen şiddetli çatışmalarda en az 27 Esed rejimine bağlı askerin öldürüldüğünü, 11 askeri aracın da imha edildiğini aktardı.

Dera ile Suveyda kırsalında yer alan ve 12 bin hektar üzerinde kurulu, ülkenin en büyük kışlalarından olan ‘52. Tugayın’ içerisinde savunma, hava, tank ve roket birlikleri bulunuyor.

 

Suriye Haberleri

ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi
Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı