Suriyeli Aylan'ın Öldüğü Faciayla İlgili 2 Tutuklama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalıştıkları sırada tekne ve botun batması sonucu 12 göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Akyarlar Mahallesi Bağla mevkisinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalıştıkları sırada batan bot ve teknedeki 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili organizatör olduğu iddiasıyla ilçe merkezinde gözaltına alınan biri kadın 3 kişi, polis merkezindeki işlemlerinin ardından Bodrum Adliyesi’ne sevk edildi.

Zanlılardan Cebrail E. Ve Burhan Y. çıkartıldıkları mahkemece "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlarından tutuklandı. Seher B. hakkında ise denetimli serbestlik uygulandı.

Öte yandan, zanlıların turizm sezonunda çalışmak için Denizli'den Bodrum'a geldikleri ve yaklaşık 3 aydır ilçede bulundukları öğrenildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 2 Eylül'de göçmenleri taşıyan tekne ve botun batması sonucu Abdullah Kurdi kurtulmuş, eşi Zahin Kurdi (27), 2 yaşındaki kızı Aylan ile 3 yaşındaki oğlu Galip Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Haber Haberleri

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor
Hakkari merkezli soruşturmada "20 milyar liralık suç ağının yönetim merkezi" deşifre edildi