Suriyeden Arap Birliğine Karşı Geri Adım

Suriye, Arap gözlemcilerin ülkeye girmesine izin vereceğini açıkladı.

Arap Birliği, Suriye yönetimine, gösterilere sert müdahalesini sona erdirmesi ve Arap gözlemcilerin ülkeye girmesine izin vermesi için düne kadar süre tanımıştı.

Arap Birliği, aksi takdirde mali ve ekonomik yaptırımların yürürlüğe gireceğini bildirmişti.

Suriyeli bir yetkili, Arap gözlemcilerin Suriye'ye gönderilmesinin kabul edildiğini açıkladı.

Ama bazı kaynaklar Suriye'nin, anlaşmayı kabul ettiğine dair Arap Birliği'ne gönderdiği mektubun ayrıntılarının ve Arap Birliği'nin cevabının henüz netleşmediğini belirtiyorlar. Arap Birliği dışişleri bakanları bugün Kahire'de toplanarak bu mektuba cevabı konuşacak.

Şiddet Sürüyor

Öte yandan ülkede şiddet devam ediyor. Ülke genelinde hafta sonunda 30'dan fazla kişi güvenlik güçlerinin açtığı ateşte katledildi, onlarca kişi yaralandı.

"Esed Öldürülürse Savaş Kaçınılmaz Olur"

Bu arada Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Esed'in öldürülmesi ya da iktidardan uzaklaştırılması halinde Ortadoğu'da bir savaşın kaçınılmaz olacağını iddia etti.

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"