Suriye’deki İhvan "Müzakere Girişimini" Reddetti

Suriye’deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) Rusya’nın, muhalifler ile rejim arasında müzakerelerin yapılması yönündeki girişimini reddettiği bildirildi.

Suriye’deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) Rusya’nın, muhalifler ile rejim arasında müzakerelerin yapılması yönündeki girişimini reddettiği bildirildi.

İhvan’ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "İhvan, Rusya’nın girişimini reddetmektedir. İhvan, rejim ile müttefikleri Rusya ve İran’a karşı mücadele eden halkın yanında yer almaktadır" ifadesi kullanıldı.

İhvan'ın, rejimin düşmesi, ona bağlı güvenlik güçlerinin dağıtılması ve sivil devletin kurulması konusunda Suriye devriminin vizyonunu desteklediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uluslararası toplum, sivilleri korumak ve yüz binlerce insanı öldüren rejimin cezalandırmasına yönelik görevini yerine getirmelidir. İhvan, Beşşar Esed rejimi ve güvenlik güçlerinin gitmesi, tutukluların serbest bırakılması ve bazı bölgelere uygulanan ablukanın kaldırılması şartları çerçevesinde siyasi çözümü desteklemektedir."

Açıklamada, ayrıca, Rusya’dan rejime verdiği desteğinden vazgeçerek, Suriye halkının yanında yer alması talep edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç 25 Aralık’ta, 20 Ocak 2015'ten sonra Moskova'da düzenlemeyi planladıkları müzakerelere önce Suriye muhalefeti temsilcilerinin davet edileceğini, daha sonra görüşmelere hükümet temsilcilerinin de dahil olacağını söylemişti. Suriye, savaşı sonlandırmak amacıyla yapılması planlanan müzakerelere katılmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

AA

Suriye Haberleri

İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz