Suriye'de Yeni Ateşkes

Suriye'de rejim, Şam'ın doğusundaki Guta bölgesinde ve Lazkiye'nin kuzeyinde kısa süreli bir ateşkes uygulanacağını açıkladı. Rus basınına göre ateşkes, ABD ve Rusya'nın mutabakatı ile sağlandı.

Reuters'in haberine göre Suriyeli askeri yetkililer, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere Şam'ın doğusundaki Guta bölgesinde 24, Lazkiye'nin kuzeyinde ise 71 saatliğine ateşkes ilan edileceğini açıkladı. Rus Basını bu ateşkesin ABD ve Rusya'nın mutabakatı ile sağlandını ve Halep'in de dahil olduğunu söyledi. Suriye yönetiminden ateşkesin Halep'i içereceğine dair bir açıklama gelmedi.

Ateşkes ilan edilecek bölgelerde rejim ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar var. Alınan uzun süreli ateşkes kararına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar sürüyor.

Muhalifler özellikle Halep'te hava bombardımanının sürdüğünü Perşembe günü Halep'te bir doğum hastanesinin Rejim ya da Rus uçaklarınca vurulduğunu, Rusya ise Perşembe günü uçaklarının Halep'te bir bombardıman yapmadığını açıkladı.

Kaynak: Al Jazeera

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor