Suriye’de Varil Bombalı Katliam: 20 Ölü, 65 Yaralı

Suriye’nin Halep kentinde Esed güçleri tarafından düzenlenen varil bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti.

Esed güçlerine ait helikopterin Halep'te Bab ilçesinde yerleşim yerini varil bombasıyla saldırmasıyla 20 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, Esed güçlerine ait helikopterin Halep'teki Bab yerleşim yerine 2 varil bombası atması sonucu aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 20 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Saldırıda 65 kişinin de yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, helikopterin kent merkezindeki halkın kalabalık olduğu yerleri bombaladığı ifade edildi.

Rejimin hava saldırısında bazı evlerin yıkıldığı dile getirilen açıklamada, "Sivil savunma ekipleri, kısıtlı imkanlarıyla yıkılan evlerin enkazında çok sayıda ölü ve yaralı çıkardı" denildi.

Halep'in Bab ilçesi, 10 aydan bu yana IŞİD'in kontrolünde bulunuyor.

Suriye Haberleri

PKK/YPG’nin Halep'teki saldırıları Münbiç'te protesto edildi
PKK/SDG, Halep'te sivillere saldırdı
Suriye'den kaçırılmak istenen hava savunma füzeleri ele geçirildi
Suriye’nin Halep ilinin yeniden imarı için 426 milyon dolar bağış toplandı
Fayiz El Kenderi, Suriye’de IŞİD’e karşı gayr-ı müslimlerle ittifakın caiz olup olmadığını değerlendirdi