Suriye’de Rusya’ya Ait Bir Savaş Uçağı Düştü!

Rusya’nın, Suriye’deki Lazkiye kentinin yakınlarında yer alan Hmeymim Hava Üssün’de bir Su-24 tipi savaş uçağının kalkış sırasında düştüğü, uçaktaki mürettebatın tümünün öldüğü belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye’deki Lazkiye kentinin yakınlarında yer alan Hmeymim Hava Üssü’nde bugün bir Su-24 tipi savaş uçağının kalkışını tamamlanmak üzereyken pistin dışına çıktığı, uçaktaki pilotların kendilerini paraşütle fırlatacak zaman bulamadıkları için öldükleri kaydedildi.

Sputnik’in bakanlık yetkililerine dayandırdığı haberine göre, uçağın teknik bir arızadan dolayı düşmüş olması ihtimali üzerinde duruluyor.

Açıklamada, ölen pilotların sayısı konusunda bilgi verilmedi fakat Su-24 tipi uçaklarda genelde iki pilot bulunuyor.

Beşşar Esed’in davetiyle Eylül 2015’te Suriye’deki savaşa müdahil olan Rusya, Esed ve İran ile birlikte Suriye’de çeşitli katliamlara imza attı.

Suriye Haberleri

Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş