Suriye'de Rejim 82 Kişiyi Katletti

Suriye'de rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere karadan ve havadan düzenlediği saldırılarda 82 kişinin katledildiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere karadan füzelerle, havadan "varil bombasıyla" gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 37, başkent Şam'ın banliyölerinde 25, Dera'da 8, Hama'da 5, İdlib ve Humus'ta üçer ve Deyru'z Zor kentinde bir olmak üzere toplam 82 kişinin katledildiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada da orduya ait helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin denetimindeki Ensari, Mesekin Hananu, Haydariye, Muysir ve Kadi Askeri bölgelerine varil bombalı saldırıları sonucu, onlarca yerleşim yerinin hasar gördüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Şam'ın Duma, Dreya, Muleyha ve Doğu Guta bölgesinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı Cobar ve Kabun bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi. 

 

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"