Suriyede Muhalif Basın Büyüyor

Suriye’de yayın yapmaya başlayan muhalif basın ülkede yeni bir basın özgürlüğü anlayışı yarattı.

Birçoğu Türkiye’de basılan gazeteler Suriye’nin kutuplaşmış medya ortamı içinde dürüst ve objektif habercilik sunuyor. Bu gazeteler Beşar Esed’in devrilmesi için de muhaliflere yardım ediyorlar.

Suriye medyasında muhalifler ve Beşar Esed arasında kutuplaşma yaşanıyor. Uydu ve internetten yayınlanan Katarlı El-Cezire ve Suudi El-Arabiya muhaliflere koşulsuz destek veriyor. Resmi yayın organları ise Esed’in yanında. Türkiye’den haftalık yayın yapmaya çalışan Şam gibi gazeteler ise mümkün olduğunca tarafsız kalmaya özen gösteriyor.

Tarafsız medyanın temsilcilerinden birisi de Antakya’da yaşayan Suriyeli Absi Smesem. Medya kaynaklarının kirliliğine dikkat çeken Smesem’in çıkardığı haftalık ‘Şam’ gazetesi savaşın iki tarafından gelen haberlere rağmen tarafsız olmayı ilke edinmiş durumda.

TRT

Haber Haberleri

Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi