Suriye'de Kurban Bayramında 243 Kişi Katledildi

Suriye'de Esed güçlerinin Kurban Bayramında düzenlediği saldırılarda 243 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin 4 günlük bayram süresinde muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere düzenlediği saldırılarda 35'i çocuk, 19'u kadın 243 kişinin öldüğü belirtildi.

Açıklamada, saldırılarda onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

"Kadimun" operasyonu

Öte yandan. Suriye'de muhalif silahlı gruplardan Tevhid Tugayı, "Kadimun" (Geliyoruz) operasyonuyla Humus ve Hama kentlerinde rejim güçlerinin kuşatmasını kırmaya çalışıyor. 

Humus'ta muhaliflerin yoğun olarak bulunduğu ve rejime bağlı güçlerin kuşatması altındaki bölgelere yönelik operasyon başlatan Tevhid Tugayı, yerli yapım Grad füzeleriyle kuşatmayı kırmaya çalışıyor.

Humus ile Hama yollarının kontrolünü ele geçiren tugay, Esed güçlerinin yardım için kullanacağı yolları da keserek ilerleyişine devam ediyor.

AA muhabirine konuşan Tevhid Tugayı basın sorumlusu Salih Anadani, muhalif güçlerin "Kadimun" operasyonuyla güneye doğru ilerlediğini ve Hama ile Humus kentinde rejimin kuşatması altında olan bölgelere ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Anadani, "Muhalif tugayların başlıca hedefi Esed güçlerince çevrilen bölgelerdeki kuşatmayı kırmak ve bu bölgelere insani yardım ulaştırmaktır" dedi.

Suriye Haberleri

Suriye devrimin 1. yılını kutluyor: Halk sokaklarda zafer coşkusu dorukta
Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti