Suriye'de Hava Saldırısı: 17 Ölü

Suriye ordusuna bağlı savaş uçağının Deyru'z Zor kentine bağlı Muhasan kasabasında yerleşim yerine bombalaması sonucu 17 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, orduya bağlı bir savaş uçağının muhaliflerin denetimindeki Deyru'z Zor kentine bağlı  Muhasan kasabasındaki yerleşim yerlerini bombalaması sonucunda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 17 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin hava saldırısında, bazı evlerin yıkıldığı ve hasar gördüğü ifade edilirken, halkın enkaz altında kalan ölü ve yaralıları iş makineleri aracılığıyla çıkarttığı dile getirildi.

Saldırı bölgesinde büyük maddi hasarın meydana geldiği aktarılan açıklamada, hava saldırısında yaralananların kasabadaki sahra hastanelerine kaldırıldığı vurgulandı.

 

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor