Suriye’de Filistinli Mültecilere Saldırılar Sürüyor

Şam’da Filistinli mültecilerin kaldığı kampın yakınına havan topu düşmesi sebebiyle 2 Filistinli daha hayatını kaybetti.

Esed yönetiminin operasyonlarında ölen Filistinli sayısı 215'e yükseldi

Suriye’nin başkenti Şam’da Filistinli mültecileri hedef alan saldırılar devam ediyor. Cemal Ebu’l-Heyca adlı bir Filistinli mülteci ve kızı Hanin evlerinin yakınına havan topu mermisinin düşmesi sonucu hayatlarını kaybettiler. Saldırının dün akşam saatlerinde gerçekleştirildiği bildirildi. 

Bir iftar saatinde gerçekleştirilen ve 25 kişinin öldürüldüğü saldırıdan sonra Yermük mülteci kampını ve burada ikamet eden Filistinlileri hedef alan saldırıların adeta gelenek haline getirildiği ifade ediliyor. Bundan önceki son saldırının hedefi de sitenin spor kompleksinin yakınında bulunan Filistin Kurtuluş Ordusu Maliye Bürosu olmuştu ve buraya da bir roket atılmıştı. 

Söz konusu saldırı ve tehditler yüzünden yüzlerce Filistinli mülteci evlerini terk ederek Lübnan’a sığınmak zorunda kaldı.

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) verilerine göre, 15 Mart 2011'den bu yana Suriye'de devam eden olaylarda toplam 215 Filistinli Esed yönetimi güçlerince öldürüldü.

 

Suriye Haberleri

Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu