Suriye’de Dün 71 Kardeşimiz Katledildi

Suriye’de Beşşar Esed’e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 7′si çocuk, 5′i kadın 71 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda Halep’te 33, başkent Şam’ın banliyölerinde 13, Humus’ta 8, Dera’da 6, İdlib’te 4, Deyru’z Zor’da 3, Hama ve Lazkiye’de ikişer olmak üzere 71 kişinin öldüğü belirtildi.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi’nden yapılan açıklamada da, orduya ait helikopterlerin ülkenin kuzeyinde yer alan Halep’te muhaliflerin denetimindeki birçok bölgeye “Varil bombası”yla saldırması sonucu onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü ifade edildi.

Halep’te halkın güvenli yerlere kaçtığı belirtilen açıklamada, Hama, Humus, İdlib, Dera ve Şam’da da muhaliflerin elinde bulunan bölgelere yoğun hava saldırısı düzenlendiğini aktarıldı.

 

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"