Suriyede Dün 176 Kişi Katledildi!

Esed birliklerinin saldırılarında Halep'te olmak üzere dün 176 Suriyeli katledildi.

HAKSÖZ-HABER

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Esed yönetimine bağlı birliklerin Halep'in birçok semtine savaş uçakları ile helikopter destekli düzenlediği saldırılarda 58 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Örgüt, operasyonlarda bazı evlerin yıkıldığını onlarcasının da hasar gördüğünü kaydetti.

Örgüt, Şam'ın semt ve çevre beldelerine güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 48, Humus, Deyru'z-Zor ve İdlib'te 18'er, Hama'da 10 ve Der’a kentinde 6 olmak üzere ülke genelinde toplam ölü sayısının 176'ya çıktığını belirtti.

Aynı Aileden 12 Kişi Katledildi

Bu arada, Halep'in Besatin Kusur ve Salahaddin bölgelerini rejimin top ateşine tutması sonucu ölü ve yaralıların bulunduğunu ifade eden Halep İnsan Hakları savunucusu Macid Abdunnur, bir askeri uçağın Sahur bölgesinde 3 katlı bir binayı bombalamasıyla aynı aileden 12 kişinin öldüğünü, binanın tamamen çöktüğünü dile getirdi.

Gösteriler Devam Ediyor

Öte yandan katliamlara rağmen Baas ordusuna direnen Ögür Suriye Ordusuna destek olmak amacıyla Suriye’nin birçok şehrinde sokak protestoları devam ediyor.

İşte bazı gösterilerden görüntüler:

HALEP

 

HAMA

 

İDLİB

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"