Suriye'de Direnişçiler İki Beldenin Kontrolünü Ele Geçirdi

Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Zafer Ordusu (Ceyşu'n Nasr) ile Fetih Ordusu'nun Hama'nın kuzeyindeki Kafr Nabude ve Tel Sekik beldelerinin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Zafer Ordusu komutanlarından Zahir Kreyker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimine bağlı ordunun dün sabah Hama'nın kuzeyinde Kafr Nabude beldesinin güneyindeki mahallelere girdiğini ve 5 saat sonra direnişçiler tarafından geri püskürtüldüğünü belirtti.

Kreyker, direnişçilerin Kafr Nabude'nin kontrolünü sağlamasıyla sonuçlanan çatışmalarda Esed rejimine ait 4 tank ile 2 aracın imha edildiğini söyledi.

Kreyker, Kafr Nabude'nin kontrolünün sağlanmasından birkaç saat sonra Zafer Ordusu ve Fetih Ordusu savaşçılarının stratejik Tel Sekik beldesindeki Esed rejimine ait noktalara saldırı başlattıklarını ve Tel Sekik'in tamamının kontrolünü sağladıklarını kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Suriye Haberleri

Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu