Suriye'de Binlerce Sivili Öldüren Rusya: ABD Bize Haber Vermeden İdlib'i Vurdu

Rusya'nın "Suriyeli Tarafları Uzlaştırma Merkezi", ABD'nin Rusya ve Türkiye'ye bildirimde bulunmadan İdlib'de hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Rusya'nın "Suriyeli Tarafları Uzlaştırma Merkezi"nden yapılan açıklamaya göre ABD, dün saat 15:00 sularında "Moskova ve Ankara'ya bildirimde bulunmadan" İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki Maaret-Misrin ve Kafer-Haya yerleşimlerine hava saldırısı düzenledi.

Rusya ve Esed rejimi 31 Ağustos Cumartesi günü tek taraflı olarak ateşkes ilan etmiş ancak ateşkesin herhangi bir geçerliliği olmamış, Rusya ve Esed rejimi İdlib'deki sivil yerleşimleri bombalamaya devam etmişti.

Suriye Haberleri

Suriye Savunma Bakanlığı Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı
Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı